»
سه‌شنبه، 17 تير 1399 ساعت  
انتخاب کنید و کلیک کنید
Skip Navigation Links
دیابتExpand  دیابت
گوش و حلق و بینیExpand گوش و حلق و بینی
کودکان و نوزادانExpand  کودکان و نوزادان
زنان و زایمانExpand  زنان و زایمان
عضلانی و اسکلتیExpand  عضلانی و اسکلتی
قلب و عروقExpand  قلب و عروق
چشم Expand  چشم
کبد و گوارش Expand کبد و  گوارش
تنفسExpand  تنفس
کلیه و مجاری ادرار Expand  کلیه و مجاری ادرار
خون و سرطانExpand خون و سرطان
مغز و اعصابExpand مغز و اعصاب
پوست و موExpand پوست و مو
ترمیمی و زیباییExpand ترمیمی و زیبایی
روانExpand روان
روش های تشخیصExpand روش های تشخیص
سایر Expand سایر

اخبار


 سالم ترین کربوهیدرات ها برای مبتلایان به دیابت
سه شنبه 30 مهر 1398 ساعت 13:2

کربوهیدرات ها جزو اصلی رژیم غذایی دیابتی ها محسوب می شوند. کلید یک رژیم غذایی سالم برای این بیماران، انتخاب کربوهیدرات های مناسب برای کمک به کنترل قند خون است.شش منبع مفید کربوهیدرات که اغلب متخصصان تغذیه به بیماران مبتلا به دیابت توصیه می کنند، معرفی شده است:


بلغور جو: نوع بدون قند بلغور جو می تواند سطح قند خون را کاهش دهد. نتایج یک پژوهش کانادایی که در سال 2002 انجام شد نشان می‌ دهد بتاگلوکان که یک فیبر محلول در آب است و به میزان زیادی در این ماده‌ غذایی وجود دارد سرعت جذب قندها را کاهش می‌ دهد و قند خون و نیاز به انسولین را پایین می ‌آورد. افرادی که مستعد ابتلا به دیابت هستند می ‌توانند روزانه قبل از دو وعده‌ اصلی 2 قاشق غذاخوری سبوس جو دو سر را با یک لیوان آب میل کنند. توجه داشته باشید که سبوس جو دوسر نمی‌ تواند جایگزین دارو شود اما می ‌تواند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرده و در درمان آن موثر باشد.


سیب زمینی شیرین: یک سیب‌ زمینی شیرین که در اجاق کبابی شده 30 درصد کمتر از سیب ‌زمینی معمولی قند خون را افزایش می ‌دهد زیرا حاوی فیبر بالا و ریزمغذی‌ هایی است که 40 درصد آن ها از نوع حلال بوده و سبب کاهش کلسترول و کندی هضم غذا می ‌شوند. در ضمن سیب ‌زمینی شیرین غنی از کاروتنوئید و رنگ‌ دانه ‌های زرد و نارنجی است که به ارگانیسم‌ ها اجازه عکس ‌العمل در برابر انسولین را می‌ دهد. سیب ‌زمینی شیرین همچنین سرشار از اسید کتوژنیک است. این ترکیب گیاهی طبیعی می ‌تواند به کاهش مقاومت در برابر انسولین کمک کند.


برنج قهوه ای: برنج سفید به این دلیل سفیدرنگ است که آسیاب و تصفیه می‌ شود و به همین دلیل ارزش غذایی آن تا حدود زیادی از بین می‌رود؛ اما شرایط برنج قهوه‌ ای به طور کامل متفاوت است چرا که این نوع برنج آسیاب نشده و برای همین خواص مغذی آن حفظ شده است. در واقع اگر شما به جای حدود 340 گرم برنج سفیدی که در هفته مصرف می کنید برنج قهوه‌ ای مصرف کنید، خطر ابتلا به دیابت، تا 16درصد کاهش می‌ یابد.


عدس: نصف فنجان عدس حاوی 9 گرم پروتئین و 8 گرم فیبر است. البته عدس حاوی پتاسیم نیز هست و به کنترل فشار خون کمک می کند. کنترل فشار خون از آن جهت اهمیت دارد که دو سوم افراد مبتلا به دیابت دارای فشار خون بالا هستند و باید از داروهای کاهنده فشار خون استفاده کنند.


ماست: یک فنجان ماست کم چرب حاوی 7 گرم کربوهیدرات و غنی از پروتئین و کلسیم است و به کاهش وزن کمک می کند ضمن این که مقاومت به انسولین را نیز کاهش می دهد. گفتنی است دریافت کلسیم برای افراد مبتلا به دیابت که با احتمال بیشتری به تراکم استخوان پایین مبتلا می شوند، ضروری است.


زغال اخته: این میوه نیز یک منبع سالم کربوهیدرات است. زغال ‌اخته داراي آثار هيپوگليسميك بوده است و می ‌تواند سبب بهبود تغییرات بافتی پانکراس در جریان بیماری دیابت گردد که شايد اين اثرات به خاطر وجود آنتوسيانين ‌ها و ساير تركيبات آنتي ‌اكسيداني موجود در ميوه باشد.


منبع: وب دا


 


نظرات :



ارسال نظر
نام و نام خانوادگی :   (الزامی)  
پست الکترونیکی :   
وب سایت :   
متن نظر :   
 


جستجو در سایت
ورود به وب سایت
 
 

ثبت نام ثبت نام بازیابی رمز عبور بازیابی رمز عبور

پیوند ها
سازمان بهداشت جهانی
مرکز طبی کودکان
بیمارستان شریعتی
بیمارستان ضیائیان
مرکز مشاوره دانشگاه تهران
ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم
پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران
سایت تخصصی سرطان سینه
بیمارستان فارابی
بیمارستان سینا
پایگاه اطلاع رسانی تغذیه و سلامت
شبکه کشوری آموزش اچ آی وی/ایدز و بیماری های آمیزشی
آموزش سلامت همگانی
موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سر طان
انجمن دیابت ایران
انجمن مولتیپل اسکلروزیس ایران
بنیاد امور بیماریهای خاص
انجمن اطلاع رسانی دیابت
ايران درمان-مر جع اطلاعات پزشکان و مراکز درمانی
آمار سایت
نظرسنجی
لطفا از طریق فرم زیر نظر خود را درباره این وب سایت اعلام نمایید.




 
 
     
Copyright © 2012 - Allright Reserved for Tehran Univarsity of Medical Sciences