میزان نمک مصرفی در ایران، دو تا سه برابر کشورهای دیگر است.
یکشنبه 19 خرداد 1398 ساعت 11:20

معاون کل وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر، حدود 15 میلیون بیمار مبتلا به پرفشاری خون در کشور داریم که حداقل 40 درصد از مبتلایان، از این موضوع بی اطلاعند.دکتر ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت اظهار كرد: بعد از ماه مبارک رمضان، باید رژیم غذایی متعادل، متنوع و با چربی کم استفاده شود و به فعالیت بدنی کافی روزانه نیز توجه کافی شود.معاون کل وزارت بهداشت، اصلاح عادات رفتاری و غذایی نامناسب مانند، عدم تحرک، دریافت غذاهای پرچرب و پر کالری، عدم دریافت فیبرها (میوه ها و سبزی های تازه)، مصرف غذاهای کنسروی و فرآوری شده، دریافت فست فودها و غیره به منظور دستیابی به وزن سالم و سلامتی را الزامی دانست.

معاون کل وزارت بهداشت بيان كرد: در حال حاضر به دلیل افزایش طول عمر، بیماری های دوران پیری نیز افزايش پیدا کرده است و به دلیل تغییر سبک زندگی، بیماری های غیرواگیر مانند سرطان، دیابت و آلزایمر نیز افزایش داشته است. وي خاطرنشان كرد: سالانه 82 هزار مرگ به دلیل ابتلا به بیماری های غیر واگیر و 97 هزار مرگ نیز به دلیل پرفشاری خون یا همان قاتل خاموش رخ مي دهد.

دکتر حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بسیج ملی کنترل فشار خون، گفت: عمده سیاست های وزارت بهداشت، به پیشگیری از بیماری ها اختصاص دارد، این اولین بار است که در دنیا یک جمعیت 40 میلیون نفری، تحت پوشش یکی از مقوله های NCD قابل تاثیر در نظام سلامت، قرار می گیرند.

وی با اشاره به اینکه، طبق برآوردها، در حال حاضر، حدود 15 میلیون بیمار مبتلا به پرفشاری خون در کشور داریم، افزود: حداقل 40 تا 60 درصد از مبتلایان به فشارخون بالا، از این موضوع اطلاعی ندارند و زمانی که دچار بیماری مزمن کلیوی یا سکته مغزی و قلبی می شوند، اطلاع پیدا می کنند.

به گفته معاون کل وزارت بهداشت، میزان مصرف نمک در ایران، دو تا سه برابر کشورهای دیگر است که عمدتا" از مصرف فست فود و نان مصرفی نشأت ميگيرد و باید برنامه ريزي بر روي كاهش مصرف نمك با هدف آگاه سازي جامعه و تغيير رفتارهاي غذايي در سطح خانواده انجام شود.

وی جایگزین کردن نمک دریا به جای نمک مصرفی یددار را نادرست تلقي كرد و افرود: نمک دریا ید ندارد و حاوی فلزات سنگین بوده که برای سلامتی مضر است.

معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: کنترل فشار خون، به عنوان یکی از مهمترین عوامل خطر در ابتلا به بیماری های غیر واگیر، گام موثری در نیل به اهداف سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر است.

دكتر حريرچي در پايان تاكيد كرد: با اصلاح سبک زندگی می توان فعالیت بدنی را جایگزین کم تحرکی و مصرف سبزیجات، غلات و میوه ها را نیز جایگزین غذاهای چرب و پرنمک كرد، همچنين، باید سعي كنيم، در وهله اول با خود کنترلی و غربالگری اولیه، از بروز بیماری ابتلا به فشار خون بالا، جلوگیری كنيم.