»
سه‌شنبه، 17 تير 1399 ساعت  
انتخاب کنید و کلیک کنید
Skip Navigation Links
دیابتExpand  دیابت
گوش و حلق و بینیExpand گوش و حلق و بینی
کودکان و نوزادانExpand  کودکان و نوزادان
زنان و زایمانExpand  زنان و زایمان
عضلانی و اسکلتیExpand  عضلانی و اسکلتی
قلب و عروقExpand  قلب و عروق
چشم Expand  چشم
کبد و گوارش Expand کبد و  گوارش
تنفسExpand  تنفس
کلیه و مجاری ادرار Expand  کلیه و مجاری ادرار
خون و سرطانExpand خون و سرطان
مغز و اعصابExpand مغز و اعصاب
پوست و موExpand پوست و مو
ترمیمی و زیباییExpand ترمیمی و زیبایی
روانExpand روان
روش های تشخیصExpand روش های تشخیص
سایر Expand سایر

اخبار


 چگونه از ابتلا به افسردگی ناشی از کمبود سروتونین، پیشگیری کنیم؟
سه شنبه 9 بهمن 1397 ساعت 15:16

سروتونین یک ماده شیمیایی تولید شده توسط بدن انسان است و سیگنال ها را در طول اعصاب منتقل می کند. بنابراین سروتونین به عنوان یک انتقال دهنده عصبی عمل می کند و ناشی از سنتز تریپتوفان است.این نکته ثابت شده که کمبود سروتونین عامل مهم ابتلا به افسردگی، تحریک پذیری و استرس است. سروتونین در مقادیر بیشتر در دستگاه گوارش تولید می شود با این حال می توان آن را در پلاکت خون، مغز و سیستم عصبی مرکزی نیز یافت. سطوح سروتونین زمانی کاهش می یابد که منابع کافی از تریپتوفان و سایر ویتامین ها و مواد معدنی از طریق رژیم غذایی به بدن نرسد. نوشیدن الکل، کافئین و شیرین کننده های مصنوعی سطح آن را در بدن کاهش می دهند ضمن این که این ماده توسط نور خورشید تحریک می شود. بنابراین در فصول سرد، سطوح سروتونین در بدن کاهش می یابد.با این حال برخی گزینه های غذایی سرشار از این نوع ماده شیمیایی هستند و به جلوگیری از  افسردگی ناشی از کمبود سروتونین کمک می کنند:


ماهی های چرب: پروتئین ها و اسیدهای چرب ضروری در این نوع ماهی ها، منجر به افزایش سروتونین در بدن می شوند. علاوه بر این، مصرف این ماهی ها سطوح التهاب را در بدن کاهش می دهند. ماهی سالمون، ماهی ساردین، ماهی تن و ... سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند.


تخم مرغ: بخصوص زرده آن سرشار از اسیدهای آمینه و مواد ضروری برای بهبود سلامت فیزیکی و روانی هستند. تریپتوفان موجود در زرده تخم مرغ منجر به افزایش سطح سروتونین می شود.


محصولات لبنی: شیر و مشتقات آن منجر به بهبود خلق و خو می شوند چون سطح کورتیزول یا همان هورمون استرس را در بدن کاهش داده و بر افسردگی نیز غلبه می کنند. علاوه بر این، لبنیات منابع مفیدی از اسیدهای آمینه ضروری برای افزایش سطح سروتونین هستند.


آجیل: اسیدهای چرب ضروری موجود در انواع آجیل، استرس، افسردگی و احساس خستگی را کاهش می دهد و منجر به بهبود عملکرد فیزیکی، روانی و ذهنی می شود. علاوه بر این، انواع آجیل منابع خوبی از منیزیم هستند. این ماده معدنی اثرات استرس را خنثی کرده و مانع بروز مشکلات خواب می شود.


شکلات: شکلات تیره خوشمزه ترین غذا برای کاهش استرس، افسردگی و انواع مشکلات عاطفی است. شکلات تیره حاوی دوز کافی تریپتوفان است به ویژه زمانی که تلخی آن بالای 60 درصد باشد. علاوه بر این، این نوع شکلات منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها نیز محسوب می شود که اثرات منفی رادیکال های آزاد را در بدن خنثی می کنند.


موز: علاوه بر این که سرشار از پتاسیم و کربوهیدرات است، یک منبع غنی از تریپتوفان نیز محسوب می شود و یکی از غذاهای محبوب برای افزایش سطح سروتونین است.


ویتامین دی: سروتونین به شدت وابسته به ویتامین دی است و تحقیقات نشان داده که قرارگرفتن هرچه بیشتر در معرض نور خورشید، می تواند سنتز سروتونین را افزایش دهد.


منبع: آوای سلامت


 


نظرات :



ارسال نظر
نام و نام خانوادگی :   (الزامی)  
پست الکترونیکی :   
وب سایت :   
متن نظر :   
 


جستجو در سایت
ورود به وب سایت
 
 

ثبت نام ثبت نام بازیابی رمز عبور بازیابی رمز عبور

پیوند ها
سازمان بهداشت جهانی
مرکز طبی کودکان
بیمارستان شریعتی
بیمارستان ضیائیان
مرکز مشاوره دانشگاه تهران
ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم
پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران
سایت تخصصی سرطان سینه
بیمارستان فارابی
بیمارستان سینا
پایگاه اطلاع رسانی تغذیه و سلامت
شبکه کشوری آموزش اچ آی وی/ایدز و بیماری های آمیزشی
آموزش سلامت همگانی
موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سر طان
انجمن دیابت ایران
انجمن مولتیپل اسکلروزیس ایران
بنیاد امور بیماریهای خاص
انجمن اطلاع رسانی دیابت
ايران درمان-مر جع اطلاعات پزشکان و مراکز درمانی
آمار سایت
نظرسنجی
لطفا از طریق فرم زیر نظر خود را درباره این وب سایت اعلام نمایید.




 
 
     
Copyright © 2012 - Allright Reserved for Tehran Univarsity of Medical Sciences