شش دلیلی که شما را نیمه شب از خواب بیدار می کند.
دوشنبه 10 دی 1397 ساعت 15:23

بیدار شدن های نیمه شب و عدم خوابیدن ناراحتی بسیار جدی است که طی مدت طولانی اگر تکرار شود، منجر به اختلالات خواب می گردد و از این رو اهمیت دادن به آن و برطرف کردنش به شیوه های مناسب بسیار مهم است.در  اینجا 6 دلیل که شما را نیمه شب از خواب بیدار می کند و کیفیت خوابتان را تحت تاثیر قرار می دهد، معرفی شده است:

خارش و تحریک پوست: اگزما یا شرایط تحریک پوست می تواند کیفیت خواب را به خطر بیندازد. این بیماری تاثیر جدی بر روی کیفیت کلی زندگی دارد؛ هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی. اگزما منجر به تغییرات سیستم ایمنی بدن و پاسخ های التهابی می شود که با خواب خوب تداخل پیدا می کند. یک ایده خوب، پیدا کردن گزینه های درمان با نظر پزشک برای رفع اگزما است. اگر شما نیز جزو کسانی هستند که خارش پوست نمی گذارد شب بخوابید حتما باید از کرم های مخصوصی که پزشک تجویز می کند استفاده کنید تا به سرعت خارش پوست کم شود و پوست رطوبت بیشتری جذب کند.

سندرم پای بی قرار: بنیاد ملی خواب ایالات متحده اعلام کرده که از هر 10 آمریکایی، یک نفر مبتلا به سندرم پای بی قرار است؛ یک اختلال حرکتی مربوط به خواب که منجر به احساس ناخوشایند گزگز و سوزن سوزن شدن پاها و میل شدید به تکان دادن آنها می شود. سندرم پای بی قرار به شدت کیفیت خواب را به خطر می اندازد. این سندرم به خصوص در نیمه شب تمایل به بدتر شدن دارد و استفاده از داروهایی مانند آنتی هیستامین ها می تواند علائم آن را تشدید کند.

استفاده از برخی داروها: داروهای محرک تاثیر قابل‌ توجهی روی کیفیت خواب شما دارند. داروهایی که برای مشکلات قلب یا تیروئید و یا آسم تجویز می ‌شوند روی الگوی خواب تاثیر می‌ گذارند و ممکن است باعث شوند در نیمه‌ های شب از خواب بیدار شوید. اگر نگران عادت خواب خود هستید درباره‌ هر دارویی که پزشک به شما تجویز می ‌کند با او صحبت کنید.

سن: دانشمندان هنوز علت این موضوع را نفهمیده‌ اند اما با افزایش سن شما نیاز به خواب کمتری دارید و احتمال اینکه در نیمه‌ های شب از خواب بیدار شوید بیشتر است. این مشکل در زنان با افزایش سن بیشتر است، خصوصا در زمان رسیدن به سن یائسگی.

اختلالات مزمن: افرادی که از دردهای شدید، اختلالات قلب و عروق، دیابت و مشکلات دیگری رنج می ‌برند اغلب در نیمه ‌های شب از خواب بیدار می‌ شوند. اگر فکر می ‌کنید مشکلات خواب شما مرتبط با مشکلات جدی در وضعیت سلامتی شما است با پزشک خود در مورد روش‌ های درمانی صحبت کنید. اغلب برای این اختلالات درمان‌ هایی وجود دارد. بیشتر افرادی که دردهای شدید دارند در خوابشان دچار مشکل هستند و احتمال بیدار شدن در نیمه‌ های شب برای آن‌ ها بیشتر است.

تحمل استرس: استرس یک عامل مهم برای بی خوابی تلقی می شود. اضطراب به طور مستقيم سيستم عصبي مركزي را دچار اختلال مي كند كه در اين صورت تغييرات جزئي در بيوشيمي بدن و سيستم نوروشيمي عامل ريتم خواب و بيداري، ايجاد مي شود. مجموعه اين تغييرات به طور مستقيم مراحل خواب را تحت تاثير قرار مي دهد. اضطراب باعث مي شود خواب تكه تكه باشد و ورود به مرحله عميق و نيروبخش مشكل خواهد بود. به علاوه، مغز اين نگراني را به شكل تهديدي تفسير مي كند كه سعي مي كنيم از آن فرار كنيم. احساس هشدار موجب بيدار شدن ناگهاني پس از چند ساعت خواب مي شود. برای کاهش استرس سعی کنید به طور منظم حتی 10 دقیقه در طول روز ورزش کنید. پیاده روی 10 دقیقه ای بعد از صرف شام نیز کمک بزرگی برای رفتن به خواب عمیق است.