دوشنبه، 28 آبان 1397 ساعت

اشتباه های صبحگاهی که باعث کند شدن سوخت و ساز بدن می شود.
دوشنبه 7 آبان 1397 ساعت 13:2

سوخت و ساز و متابولیسم طبیعی بدن، قند خون را تنظیم می کند و مسئول کنترل وزن و حفظ سلامت قلب نیز هست. متابولیسم بدن از فردی به فرد دیگر متفاوت است و با عواملی از قبیل سن، جنس، عادت های روزانه، و جنبه های مختلف سلامتی تحت تاثیر قرار می گیرد. با این حال بسیاری از فرایندهایی که متابولیسم بدن را کند می کنند، نادیده گرفته می شوند و همین، دلیل ابتلا به افزایش وزن و مشکلات خاص سلامتی است:

دیر صبحانه خوردن: برای جلوگیری از تولید بیش از اندازه هورمون های گرسنگی، سر ساعت مشخص یک صبحانه سالم بخورید. این کار متابولیسم را افزایش می دهد و توانایی بدن را برای سوختن کالری و تبدیل چربی ها و قندها به انرژی را تسریع می کند.

نوشیدن قهوه شیرین: قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در هنگام صبح است و به شما در رفع حالت خواب آلودگی کمک می کند. به رغم این مزایا، می تواند متابولیسم را تحت تاثیر منفی قرار دهد بخصوص زمانی که با شیر پرچرب، خامه و یا شکر مصرف شود. بهترین راه، نوشیدن قهوه ساده بدون هیچ گونه افزودنی است.

استرس هنگام رفتن به محل کار: تحمل استرس، باعث افزایش هورمون کورتیزول و کاهش متابولیسم می شود. استرس در واقع یکی از عوامل اصلی ابتلا به اضافه وزن است.

بیدار شدن در صبح خیلی زود: یکی از رایج ترین اشباهاتی که متابولیسم بدن را کند می کند، بیدار شدن خیلی زود در هنگام صبح است. کم خوابی خود عاملی برای افزایش وزن محسوب می شود و شما حداقل باید 7 ساعت خواب شبانه داشته باشید تا سوخت و ساز بدن تان تنظیم شود.

ننوشیدن آب کافی: نوشیدن آب به مقادیر کافی در هنگام صبح عملکرد متابولیسم را در طول روز تحریک می کند. بدن شما بعد از دریافت خواب کم آب است و عدم دریافت آب به اندازه کافی، عاملی برای کاهش متابولیسم و اضافه وزن است. نوشیدن آب گرم همراه با لیمو یک گزینه سالم برای آغاز روز است.

مصرف صبحانه ناسالم: مصرف مواد غذایی ناسالم در هنگام صبح و یا به کلی صرف نظر کردن از این وعده، عملکرد سالم متابولیسم را تحت تاثیر قرار می دهد. مصرف مواد غذایی سالم در عوض، منبع اصلی انرژی شما در کل روز محسوب می شود. دریافت کافی پروتئین، کربوهیدرات های پیچیده، آنتی اکسیدان ها، فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب، و اجتناب از قندهای تصفیه شده و ساده در هنگام صبح ضروری است.

منبع: وبدا