از چه ظروف پلاستیکی برای نگهداری مواد غذایی استفاده کنیم؟
|
گاهی برای نگهداری مواد غذایی در یخچال یا کابینت از ظروف پلاستیکی استفاده می کنیم . اما سوال اینجاست که چطور این کار را انجام دهیم تا برای سلامتی ما ضرری نداشته باشد؟
به کد پشت ظروف پلاستکی دقت کنید .در پشت ظروف پلاستیکی نگهداری مواد غذایی ، یک مثلث کوچک با یک شماره (کد شناسایی رزین) از 1 تا 7 وجود دارد. این عدد نشان می دهد که پلاستیک از چه ساخته شده است. به طور کلی ، امن ترین انتخاب برای استفاده از مواد غذایی شماره های 1 ، 2 ، 4 و 5 است. آکادمی اطفال آمریکا توصیه می کند از ظروف پلاستیکی با کد 3 ، 6 و 7 پرهیز کنید. پلاستیک شماره 3 حاوی وینیل یا پلی وینیل کلراید (PVC) است ، 6 دارای پلی استایرن و 7 پلاستیک های مختلفی مانند بیسفنولA (BPA) داشته باشند... ادامه مطلب...
|
شنبه 29 آذر 1399 ساعت 11:21
،
نظرات
|
|
توصیه های تغذیه ای در بیماری های تب دار به خصوص کرونا
|
یکی از علائم بیماری کرونا تب است .تب نشان دهنده وجود یک نوع عفونت در بدن است .عفونت ها منجر به افزایش متابولیسم بدن، تجمع مواد سمی در بدن، اختلال در تعادل آب بدن، اختلال گوارشی، از بین رفتن پروتئین های نسوج که حاصل آن دفع ازت از بدن است، می گردد. بنابراین در مراقبت تغذیه ای بیماری های عفونی اولویت با تامین انرژی، پروتئین، ویتامین ها و املاح است.با بالا رفتن یک درجه سانتی گراد حرارت بدن 13 در صد متابولیسم بدن افزایش می یابد. بنابراین مصرف آب و مایعات و غذا در حجم کم و دفعات بیشتر توصیه می شود... ادامه مطلب...
|
شنبه 29 آذر 1399 ساعت 10:47
،
نظرات
|
|
شیر های مدت دار هیچ گونه ماده نگهدارنده ندارند.
|
برخی از افراد تصور می کنند شیر های مدت دار یا به اصطلاح شیر های فرادما به دلیل مدت زمان طولانی انقضا و امکان نگهداری در بیرون از یخچال دارای نگهدارنده هستند. اما این تصور غلطی است چرا که هیچ ماده نگهدارندهای در شیر مدتدار نیست و نوع فرآیندی که درفرآوری و بسته بندی شیر فرادما طی می شود، دلیل بالا بودن ماندگاری شیر است... ادامه مطلب...
|
شنبه 29 آذر 1399 ساعت 10:18
،
نظرات
|
|
ضرورت برخورد با اظهار نظرهای غیرکارشناسانه و گمراه کننده افرادی تحت عنوان متخصص
|
انجمن ایمونولوژی و آلرژی ایران با صدور اطلاعیه ای، بر ضرورت برخورد با اظهار نظرهای غیر کارشناسانه، غیر مسئولانه و گمراهکننده برخی افراد تحت عنوان متخصص ایمونولوژی در مورد بیماری کووید ۱۹ تاکید کرد و خواستار برخورد با انتشار دهندگان این گونه کلیپ ها در فضای مجازی شد. متن این اطلاعیه به شرح زیر است: با توجه به سخنان و اظهار نظرهای غیر کارشناسانه، غیر مسئولانه و گمراهکننده برخی افراد تحت عنوان متخصص ایمونولوژی در مورد بیماری کووید ۱۹ به استحضار میرساند ... ادامه مطلب...
|
شنبه 17 آبان 1399 ساعت 11:56
،
نظرات
|
|
مراقبت های تغذيه اي در مقابله با بیماری کووید-19در کودکان زیر پنج سال
|
اگر چه گزارشات موجود در حال حاضر، احتمال ابتلای کودکان به بیماری کووید- 19 را کمتر از سایر گروه های سنی دانسته است، ولی گزارش مواردی از ابتلا نوزادان و کودکان زیر 5 سال به این بیماری در کشور ما و سایر کشورها گزارش شده است. به طور کلی مصرف کافی منابع پروتئین، آنتی اکسیدان ها شامل ویتامین های A , C و E، ریزمغذی هایی مانند آهن، روی و سلنیوم در برنامه غذایی کودکان با استفاده از گروه های غذایی و جایگزین های مناسب آن می تواند نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا کودکان به بیماری کووید- 19داشته باشد. برای تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان و پیشگیری از ابتلا آنها به این بیماری موارد زیر را به مادران آموزش دهید... ادامه مطلب...
|
دوشنبه 7 مهر 1399 ساعت 12:17
،
نظرات
|
|
بیماری قلبی اولین علت مرگ در ایران و جهان
|
یکی از اعضایی که در بدن ما وجود دارد و معنی واقعی زنده بودن است، قلب ماست. بطوری که حتی افرادی که دچار مرگ مغزی می شوند، هنوز زنده هستند. لذا مراقبت از قلب حیاتی ترین اقدام است. در حال حاضر بیماری قلبی عروقی اولین علت مرگ در دنیا و همچنین در کشور است.مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر با بیان این مطلب افزود : سالانه 17.9 میلیون نفر در سراسر دنیا به علت بیماری قلبی عروقی فوت می کنند که 31 درصد کل مر گ های جهانی و نیمی از مرگ های ناشی از بیماری های غیرواگیر است. دکتر افشین استوار در آستانه 29 سپتامبر روز جهانی قلب افزود: اکثریت این مرگ ها ناشی از بیماری کرونر قلب یا سکته مغزی است. عوامل خطر اصلی بیماری قلبی عروقی و سکته مغزی شامل فشارخون، کلسترول و قند خون بالا، مصرف دخانیات و الکل، رژیم غذایی ناسالم ، چاقی و آلودگی هوا هستند... ادامه مطلب...
|
دوشنبه 7 مهر 1399 ساعت 11:39
،
نظرات
|
|
در دوران نقاهت بیماری کرونا، برای بهبودی سریعتر چه مواد غذایی را مصرف کنیم؟
|
در دوره بیماری بخصوص کرونا ، اشتهای بیمار کاهش یافته و بدلیل عدم دریافت کافی مواد مغذی، احتمال بروز سوء تغذیه پروتئین انرژی و یا کمبود ریزمغذی ها افزایش می یابد و لازم است کلیه بهبود یافتگان به ویژه افراد آسیب پذیر همچون کودکان، مادران باردار و شیرده، سالمندان و مبتلایان به بیماری های مزمن همچون سل، سرطان، دیابت، فشار خون بالا و ... تحت نظر و مراقبت تغذیه ای ویژه قرار گیرند.در دوران نقاهت، اشتها افزایش یافته و این زمان بهترین فرصت برای جبران کمبود آب و الکترولیت ها، ویتامین ها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن است .... ادامه مطلب...
|
یکشنبه 6 مهر 1399 ساعت 15:22
،
نظرات
|
|
سالمندان برای در امان ماندن از کرونا چه الگوی غذایی داشته باشند؟
|
مصرف کافی منابع غذایی پروتئينی برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است .بنابراین سالمندان باید پروتئین مورد نیاز بدن خود رااز منابع غذایی حاوی پروتئین مانند گوشتهاي كم چربي، مرغ، ماهي، سفيده تخم مرغ، فرآورده هاي لبني بدون چربي يا كم چربي ( شیر ، ماست ، پنیر) تامين کنند. حبوبات نيز از منابع گياهي پروتئينی هستند كه اگر با غلات مصرف شوند تمامي نياز بدن به پروتئين را تامين مي كنند. به طور كلي مصرف روزانه حداقل 2 واحد از گروه گوشت و تخم مرغ و یک واحد حبوبات برای تامین پروتئین مورد نیاز سالمندان لازم است.... ادامه مطلب...
|
یکشنبه 6 مهر 1399 ساعت 15:13
،
نظرات
|
|
راهنمای بهداشت- نگهداری و آماده سازی مواد غذایی برای مقابله با کووید-19
|
کلید اول : همیشه نظافت را رعایت نمائید:استفاده از ماسک های دهان جهت افرادی که ممکن است در حین فرآوری غذا دچار عطسه و یا سرفه شوند ضروری است.
- دستها مهمترین راه جهت انتقال میکرو ارگانیسم های خطرناک ( باکتریها، ویروسها) از مکانی به مکان دیگر هستند. استفاده از دستکش های یکبار مصرف در هنگام آماده سازی و طبخ برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا توصیه می شود.
- در صورت ابتلا به بیماری 48ساعت پس از پایان یافتن علائم بیماری از آماده سازی و تهیه مواد غذایی خودداری شود. اگر با وجود بیمار بودن، مجبور به تهیه غذا هستید، دستان خود را در ابتدای کار و به صورت مکرر در طول تهیه غذا با آب و صابون بشویید.
- ویروس کرونا روی دست، پارچه های تنظیف و تجهیزات آشپزخانه، به ویژه تخته برش باقی می مانند و کوچکترین تماس می تواند آنها را به مواد غذایی منتقل نماید بنابراین :
پیش از تماس با مواد غذایی و در طول آماده سازی مواد خام حیوانی (شیر خام و گوشت، مرغ ، ماهی یا سایر فرآورده های حیوانی) برای جلوگیری از آلودگی سایر مواد غذایی ضروری است دست های خود را کاملا بشویید و برای شستشوی دستها ، ابتدا دستان خود را زیر آب روان خیس کنید؛ حداقل به مدت 20ثانیه دستان خود را با صابون به یکدیگر مالش دهید؛ دستان خود را زیر آب روان آبکشی کنید و دستان خود را با یک حوله تمیز، ترجیحا حوله کاغذی خشک نمائید. ترکیب آب گرم و صابون به حذف ویروس کرونا کمک می کند... ادامه مطلب...
|
چهارشنبه 27 فروردین 1399 ساعت 11:6
،
نظرات
|
|
آنچه بایددرباره کوروناویروس جدید 2019 بدانیم .
|
کوروناویروس جدید همانند سایر کوروناویروس ها و ویروس آنفلوانزاست؛ یعنی از تماس دست آلوده به ترشحات تنفسی با چشم، بینی و دهان و از راه قطرات تنفسی (عطسه، سرفه و صحبت کردن چهره به چهره به مدت طولانی) منتقل می شود.بنابراین استفاده از ماسک برای فرد بیمار و شستشوی مکرر دستها راههای مهم پیشگیری محسوب میشوند. کوروناویروس ها گروهی از ویروسها هستند که میتوانند هم در انسان و هم در برخی حیوانات باعث بیماری شوند. در انسان، بعضی از کوروناویروس ها، فقط بیماری خفیف مانند سرماخوردگی ایجاد میکنند؛ اما برخی از آنها مانند کوروناویروس سارس و کوروناویروس مِرس در سالهای گذشته توانستهاند مواردی از بیماری شدید تنفسی (ذاتالریه) ایجاد کرده و در گروهی از بیماران منجر به مرگ شوند. کوروناویروس جدید که اخیراً در کشور چین (شهر ووهان) گزارششده است باعث عفونت شدید تنفسی در برخی مبتلایان شده است... ادامه مطلب...
|
یکشنبه 13 بهمن 1398 ساعت 10:56
،
نظرات
|
|